Flower on The First Blood of War:n ohella vanhimpia tällä levyllä olevista kappaleista. Kirjoitin ensimmäisen version Flowerista vuosituhannen vaihteen tienoilla, mutta tämä uudempi versio näki päivänvalon 2011. Biisi kertoo mielihaluista sekä pohtii onko jokin tietty asia oikeasti tavoittelemisen arvoista, vaikka sitä haluaisikin kovasti. Inspiraatio biisiin tuli hieman yllättävältä taholta, kuten kovin usein käy kohdallani. Sain kuulla erään tuntemani henkilön lähteneen mukaan aikuisviihdeteollisuuteen. Olin hämmentynyt ja jopa hieman järkyttynytkin asiasta, mutta samalla minua kiinnosti, että mikä sai hänet haluamaan kyseiselle alalle. Oliko tämä juuri sitä mitä hän halusi elämältään, vai olisiko elämällä tarjota hänelle jotain muutakin. Jälkikäteen voin todeta, että tuo oli vain yksi vaihe hänen elämässään.

Flowerin ensimmäisessä versiossa tunnelma oli varsin kylmä ja etäinen. Kuvittelin olevani kuin kärpänen katossa, mutta samalla häpesin mielessäni omaa kiinnostustani aiheeseen ja etäännytin kertojan ääntä kohteesta. Tähän uudempaan versioon muutin sanoitusta ja biisin tunnelmaa ”lämpimämmäksi” ja intiimimmäksi. Koin, että jos ihminen omasta halustaan tekee päätöksiä, ei niitä voi käsitellä kylmän etäisesti ja jopa tuomitsevasti, vaan on yritettävä päästä sisälle ko. henkilön ajatusmaailmaan ja tarkastella asiaa sitä kautta.

Pyrin usein lisäämään lyriikoihini useampia ulottuvuuksia. Niinpä Flowerkin toimii myös yleisemmällä tasolla. Jokainen varmaan jossain vaiheessa elämäänsä miettii, että onko juuri tässä hetkessä sitä kaikkea, mitä haluaa elämältään, vai voisiko elämä tarjota sittenkin jotain lisää, jotain muuta tavoittelemisen arvoista. Ei välttämättä, mutta eihän sitä koskaan tiedä, mitä kulman takana odottaa. Mutta sen tiedän, että jokainen päätös tai teko, jonka teet, jättää jäljen itsestään ja muokkaa sinua jollakin tapaa.

Fragile Dream – Hewey

Spotify