Only Love Can Win on kaikkein henkilökohtaisin biisi tällä levyllä. Minulla oli elämässäni varsin vaikea ajanjakso 2000-luvun puolivälissä, jolloin koin sekä henkilökohtaisia että perheeseeni liittyviä vastoinkäymisiä. Koin sekä parisuhteeseen, perheeseen että musiikkiharrastukseni liittyviä takaiskuja. Toki sain tuona ajanjaksona opintoni valmiiksi, mutta en itseäni tyydyttyvällä tavalla, ja opintojen jälkeen työnsaanti osoittautui vaikeammaksi kuin olin kuvitellut. Jossain vaiheessa kuitenkin arki alkoi näyttää valoisammalta ja uudet musiikilliset ideat alkoivat jälleen soida päässäni. Tältä ajanjaksolta on myös peräisin Only Love Can Win. Sanoitusta en vielä tuolloin kuitenkaan saanut valmiiksi ja biisi jäi pöytälaatikkoon odottamaan tilaisuuttaan.

Muutama vuosi myöhemmin kävin läpi sekä tuota edellä mainittua vaikeaa ajanjaksoa että myös aiempia epäonnistumisiani elämässäni. Mietin, että minun olisi ollut helppo katkeroitua ja vajota synkkyyteen niiden edessä, mutta valitsin jostain syystä toisin: päätin uskaltaa luottaa positiivisuuteen ja empatiaan sekä rakkauteen. Olen ehkä loppujen lopuksi pohjimmiltani optimistinen ihminen. Näistä ajatuksista syntyi vihdoin sanat biisiin. Ne toimivat minulle muistutuksena siitä, että vaikka juuri sillä hetkellä asiat olisivatkin huonosti ja näköalat lohduttomia, tilanne voi muuttua jos vain jaksaa uskoa muutokseen ja tehdä sen eteen töitä. Ja ennen kaikkea, uskaltaa tukeutua ja luottaa läheisiin ihmisiin. Tästä luottamisesta ja hetkeen heittäytymisen tärkeydestä erityisenä muistutuksena minulle toimii biisin väliosan sanat, jotka vievät minut yli 20 vuoden takaisiin muistoihin. Ne liittyvät kahteen elokuvaan: Hiljaiset sillat ja Titanic sekä erääseen tyttöön jota tuolloin tapailin jonkin aikaa. En tuolloin uskaltanut olla avoin ja luottavainen, vaan olin varautunut ja yritin ottaa selvää tunteista järjen ja logiikan avulla. Yritin ikään kuin tunkea järjen nelikulmiota tunteen ympyrään, mikä oli tuomittu epäonnistumaan.

Äänitin Only Love Can Win:sta ensimmäisen demon vuonna 2011. Sen jälkeen biisi jäi pitkäksi aikaa unohduksiin, kunnes kohtasin taas uusia vaikeuksia, tällä kertaa oman terveyteni takia. Olin jälleen valintojen edessä: alistuako tilanteeseen ja jättää musiikki pois elämästäni, koska en enää pysty laulamaan ja esiintymään yhtä intensiivisesti kuin ennen. Vai purra hammasta ja taistella vastaan ja yrittää mukautua tilanteeseen siten, että voin jatkaa minulle rakkaan harrastuksen parissa niin kauan kuin mahdollista. Only Love Can Win palautui jälleen mieleeni ja tiesin, että jälkimmäinen vaihtoehto on minun valintani. Siksi halusin biisin mukaan levylle. Vaikka Only Love Can Win on kovin henkilökohtainen biisi, sen viesti toimii myös yleisemmällä tasolla, kun kohtaamme ihmiskuntana juuri nyt varsin pahoja vastoinkäymisiä. Yhteistyöllä ja luottamuksella, sekä empatialla ja rakkaudella pystymme yhdessä kamppailemaan ongelmia vastaan paremmin kuin eristäytymisellä, katkeruudella ja vihalla.

Hewey – Fragile Dream

Spotify